Informații Pacienți

Internarea pacienților în secțiile de Recuperare (pensionari, salariați, copii, neasigurați) se face după o prealabilă programare obținută fie telefonic, fie prin prezentare la receptie, iar in cea Sanatoriala in urma obtinerii unui bilet de tratament, eliberat de Casa pensiilor.

Daca va internati programandu-va telefonic sau personal la unul dintre cabinetele medicale din SBRT, va trebui sa va prezentati la biroul de internări pentru verificarea documentelor si înregistrare. Va veti adresa apoi la receptie pentru repartizarea camerei, conform programării. Va cazati si după ce vă faceți toaleta si vă schimbați in haine comode, va prezentati la cabinetul medicului care v-a programat, unde veti fi consultat.

Daca veniti la SBRT avand bilet eliberat de Casa pensiilor, trebuie să vă prezentați la recepție pentru a fi cazat. Apoi veti fi indrumat pentru consultație catre medicul indicat in foaia de observatie. Aceasta se inregistreaza la receptie si este trimisa ulterior la cabinetul medical.


După un control medical competent, vi se va intocmi un program terapeutic, o dietă corespunzătoare și eventual vi se vor prescrie investigații suplimentare. Toate acestea sunt inscrise pe o fisă individuală de tratament, pe care, la serviciul de planificarea procedurilor, vor fi trecute orele si numărul cabinei de tratament.


Respectând toate acestea, vă respectați pe dumneavoastră inșivă și pe cei din jur.
Fiți convins că tot personalul doreste ca sejurul petrecut in sanatoriu să fie cât mai plăcut și benefic pentru tratarea suferinței dumneavoastră. Dacă alegerea făcută a fost Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, cu siguranță că noi nu vă vom dezamăgi!

Aveți grijă să vă puneți in bagaj un echipament sportiv pentru eventualul program de gimanstică medicală și un halat gros pe care să-l imbrăcați după băi.

Pentru informații tarife apăsați aici

Documente necesare internarii la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol:

1. PENSIONARI
a) secția sanatorială:
- bilet de sanatorizare eliberat de casa pensiilor.
b)secția de recuperare:
- bilet de trimitere eliberat de medicul de familie În evidența căruia vă aflați;
- cupon de pensie.

2. SALARIAȚI
a) secția de recuperare:
- bilet de trimitere de la medicul de familie În evidența căruia vă aflați;
- adeverință de salariat care să ateste numărul de zile de concediu medical pe care le aveți in ultimele 12 luni;
- copie după ultimul ordin de plată pentru asigurările sociale.

3. COPII
Atât pentru admiterea în secția sanatorială, cât și pentru admiterea in secția de recuperare sunt necesare analize și trimitere obținută prin Direcția de Sănătate Publică Județeană.

Externarea pacientilor se face la sfarsitul celor 12, respectiv 18 zile de tratament. Se elibereaza Biletul de externare si o scrisoare medicala pentru medicul Specialist sau de Familie. De asemenea se elibereaza copii ale rezultatelor investigatiilor paraclinice efectuate pe parcursul internarii, o copie a decontului de cheltuieli si concediul medical. Se recomanda urmarirea pacientului de catre medicii de specialitate de Recuperare Medicina Fizica si Balneologie si - in functie de patologia asociata - Reumatologie, Cardiologie, Medicina Interna, Diabet Zaharat si Boli de Nutritie, din teritoriu. Sunt aduse la cunostinta acestuia, masurile generale si specifice de prevenire si tratament care trebuie luate in cazul bolii pentru care s-a prezentat la Sanatoriu si se prescrie medicatie la externere daca aceasta este necesara. Totodata se stabileste oportunitatea unei noi internari.

Informatii Statistice 2011

NR. PACIENTI TRATATI NR. CONSULTATII NR. INVESTIGATII PARACLINICE
ANALIZE LABORATOR RADIOGRAFII EKG
10.164 40.925 8.108 1.012 469

Informatii Statistice 2012

NR. PACIENTI TRATATI NR. CONSULTATII NR. INVESTIGATII PARACLINICE
ANALIZE LABORATOR RADIO-GRAFII EKG
TOTAL 10.081 12.181 7.868 1.009 1.170
RECUPERARE I 175 p. RECUPERARE II 170 p. RECUPERARE COPII 180 p. SECTIA SANATORIALA
4.027 4.374 1.059 621Linkuri:

Investigatii paracliniceAsociatiile pentru ingrijiriDrepturile si obligatiile pacientuluiDATE STATISTICE 2013